Shutdown service

Op deze pagina kunt u wat tools terugvinden om de controle over uw kinderen en de PC te houden of misschien weer terug te krijgen?

Mijn zonen kunnen er geen genoeg van krijgen en ik ga er vanuit dat zij geen uitzonderingen zijn. Om deze reden heb ik op een zondagmiddag een tooltje gemaakt dat instelbaar is met een maximale tijd dat ze per dag achter de PC mogen zitten. Het tooltje houdt bij hoeveel tijd er op basis van een dag (etmaal) op de desbetreffende PC is besteed. Bij het afsluiten wordt de gespendeerde tijd weggeschreven en starten ze opnieuw op dan wordt de resterende tijd gecorrigeerd met tijd die eventueel als is gespendeerd.

Zolang de tool draait is er een digitale klok zichtbaar die rechts onderin de taskbar (taakbalk) met rechtse muisklik te bedienen is via een context menu
 Gaan ze te lang door dan krijgen 15 en 5 minuten voor het einde tijdsduur een waarschuwing, gaan ze toch door dan wordt de PC geforceerd afgesloten. Opnieuw opstarten heeft geen zin, er wordt direct gedetecteerd dat de tijd op is en het systeem sluit weer opnieuw af.

Maar er zitten nog meer configuraties op, als er een proces is wat het afsluiten tegenhoud, kunt u het in de configuratie opnemen, zodat het tijdens het afsluiten geforceerd gestopt wordt. Instellen van een wachtwoord, zodat u als ouder alleen de tool af kunt sluiten en niet uw kinderen. Verder is de tool in het Nederlands en de Engels/Amerikaanse cultuur afhankelijk van uw PC instellingen.

Installatie:

  • Download de release, simpelweg dit rar file uitpakken in de Program File map en een snelkoppeling maken en kopiĆ«ren naar de opstart map van uw kinderen automatiseert de opstart als ze een eigen login c.q. profiel hebben op de PC. Hetgeen absoluut aan te raden is, omdat je ze dan ook beperkte rechten kunt geven, zodat de kans dat ze iets stuk maken kleinere wordt.
     
  • De complete code (in .NET C#) voor de techneuten onder jullie die graag willen weten hoe het aan de binnenkant werkt.

 

 

DIt project is in archief

Dit project is gearchiveerd en wordt niet meer voortgezet.

Code is nog wel beschikbaar en kan gedownload worden van:

 

Link naar de
Code base van Shutdown applicatie
   
Link naar
Release van de shutdown applicatie
   


 

Site Map | Printable View | © 2008 - 2019 LeBroITSolutions | | HTML 5 | CSS