Instant Chat, communicator voor kleine netwerken

-February 2019+
SMTWTFS
272829303112
3456789
10111213141516
17181920212223
242526272812
3456789
  • RSS
  • Add To My MSN
  • Add To Windows Live
  • Add To My Yahoo
  • Add To Google

Statistics

  • Entries (1)
  • Comments (14)

Archives


Instant Chat eerste versie 

Wednesday, May 4, 2011 7:08:00 PM

Onder het projecten menu heb ik de eerste versie geplaatst van mijn Instant Chat WPF app, speciaal voor kleine netwerken een messenger c.q. communicator alternatief zonder services e.d. te gebruiken. De toepassing is getest op netwerken achter een router/harde firewall, port forwarding door een router is niet getest. Dus ga je gang als je wilt zien of dit ook werkt om ook buiten een router connectie te kunnen maken.

Helaas heb ik nog geen tijd gehad om een uitgebreide handleiding te maken, dus hier gelijk mijn eerste blog over dit onderwerp om wat uitleg te geven. Om de projecten te kunnen downloaden moet je jezelf wel even aanmelden. Het gebruik is vrij er zijn geen licentie kosten, ik ben alleen wel geïnteresseerd in wie er allemaal mijn toepassing gebruiken. Oké de app zelf, de binaries (.dll's, .config en 1 exe) kun je een plaatsje geven op je PC in "C:\Program Files\InstantChat", zodat de icons gevonden kunnen worden. Uiteraard moet je wel het nieuwste .NET framework geïnstalleerd hebben, versie 4.0 op dit moment. Voor het gemak hier een knopje.

Bij het opstarten krijg je allereerst een configuratie scherm met enkele essentiële instellingen. Allereerst het IP adres dit moet je vervangen door het IP adres van je eigen PC, zie je netwerk en adapterinstellingen of een command venster starten en ipconfig raadplegen. De overige instellingen zijn naar eigen inzicht in te vullen, hou alleen rekening met je router of deze niet bepaalde poorten blokkeert. Klik op doorgaan en je kunt zien wie er online is, door rechts te klikken op een computer kun je deze verwijderen, doe dit met de localhost, en onderin kun je de naam van een andere computer intikken eventueel gescheiden met een komma, het IP adres als je router geen goede DNS ondersteuning biedt, klik op toevoegen.
Je kunt direct zien of de computer online is. Rechtsklikken op de toegevoegde computer en start via het getoonde contextmenu het Chat venster. Hierin zit een indicator die aangeeft of de instant chat actief is op de andere computer en een knop om iconen toe te voegen en het scherm te wissen.
 Daarnaast kun je met een rechtsklik op het bovenste scherm een contextmenu openen om allerlei lettertype, lettergrootte en kleur in te stellen. Tekst tikken in het onderste scherm en verzenden met de enter toets. Nou veel plezier ermee en ik sta uiteraard open voor verbeteringen/bugs en uitbreidingen. Overigens hoop ik dat het je opgevallen is dat bij wijzigen van Engels naar Nederlands alles mee verandert zelfs in het contextmenu in de taskbar. Hiermee kun je minimaliseren, afsluiten en van venster verspringen.

Download:

Site Map | Printable View | © 2008 - 2019 LeBroITSolutions | | HTML 5 | CSS