Educatieve Applicatie

April 2006:

Eerst even voorstellen, ik ben Leo Broos en vader van 2 jongens, van beroep Software Engineer en vanuit die hoedanigheid geïnteresseerd in alles wat qua technologie in mijn vakgebied voorkomt. 
Mijn jongens delen die liefde voor de ICT wereld, alleen dan meer op het vlak van gaming op zowel PC als PS2.
Op een gegeven moment vond ik dat ze hier nogal in doorschoten en begon te verzinnen hoe ik ze op een andere manier “nuttig” aan het werk kon zetten achter die PC. Zo ben ik het internet af gaan struinen naar educatief materiaal en hier is behoorlijk wat van te vinden.  Allemaal prima sites maar wel met redelijk statisch materiaal. Daarnaast is er ook veel software beschikbaar voor  redelijke prijzen, hiervan heb ik zelf ook verschillende applicaties uit laten proberen door mijn jongens.  
Het viel me hierbij op dat deze toepassingen vaak niet lange tijd hun interesse konden vasthouden. Het niveau is
 vaak beperkt tot enkele bescheiden verschillen en er is veel “overhead” door grafische toepassingen. Of ze zijn gebaseerd
op verouderde technologie, waardoor de applicatie(s) log en traag aanvoelen.Kortom ik wilde iets maken wat direct en begrijpbaar overkomt naar kinderen toe, maar wel qua niveau goed in te stellen is. Verder wilde ik inzicht in de prestaties hebben en een technologische uitdaging vinden in het realiseren ervan. Dit heeft zich vertaald in een grafisch aantrekkelijke toepassing die lekker vlot reageert.

O ja, bijna vergeten, het viel me op dat kinderen snel de logica doorhebben en hierdoor niet meer nadenken maar
steeds hetzelfde trucje herhalen. Vandaar dat er een stukje beveiliging is ingesteld en er bij het rekenen nooit exact dezelfde cijfer combinatie in een som wordt gebruikt.

Reacties zijn niet meer mogelijk, download van de code nog wel, deze is hier te vinden: 

Download de handleiding    
Download Educatief Applicatie op framework 1.1    
Download Educatief Applicatie op framework 3.5    
Installatie aanwijzingen

 

Site Map | Printable View | © 2008 - 2019 LeBroITSolutions | | HTML 5 | CSS